Yhdistys on perustettu 07.03.1971 Virtain linja-autoasemalla.

Perustavaan kokoukseen osallistui 54 henkilöä, jotka liittyivät tilaisuudessa osaston jäseniksi.

Puheenjohtajana toimi  Unto Peltomäki ja sihteerinä Tuovi Satamo

Jäseniä 09/81 oli 225 jäsentä

Matkoja vuosikymmenten aikana on tehty mm; Tallinnaan, Uumajaan, Riikaan, Pärnuun, Moi Raanaan, Pohjoista-Saaristotietä Ahvenanmaalle ja laivaristeilyjä omassa kunnassa, kylpyläreissu Ikaalisiin sekä tehty kotiseuturetkiä jne.

Lisäksi muuta vapaa-ajan vietettä, kuten pilkkikisoja, pikkujouluja ravintola Tarjanteessa, rannalta onginta kisoja jne.

Osallistuttu erilaisille kursseille, koulutustilaisuuksiin työ - ja virkaehtosopimusasioista.

Puheenjohtajina ovat toimineet: Unto Peltomäki, Ilkka Katajanmäki ja Pauli Kotalampi ja tällä hetkellä Mirja Suntila.

Sihteereinä ovat toimineet; Tuovi Satamo, Raili Jantunen, Sirpa Nevala sekä tällä hetkellä         Marja-Riitta Rajamäki.